Når du lærer dine talenter at kende, og bruger dem hensigtsmæssigt i din virksomhed, vil du opleve, at det bliver nemmere at skabe trivsel for dig selv, værdi i din virksomhed og kvalitetsydelser til dine kunder.

Det sker, fordi du arbejder talentbaseret, hvilket betyder, at du bruger de toptalenter, som giver dig energi, gør dig optimal og grundig, og hvor det næsten ikke føles som arbejde. De talenter, det falder dig helt naturligt at anvende, og som giver dig resultater. Jo flere toptalenter, du anvender, jo større trivsel oplever du.

Det modsatte sker, hvis du benytter din non-talenter, altså de talenter, som ikke er dem, der giver arbejdsflow, men hvor du keder dig, synes opgaven er svær, der, hvor du laver overspringshandlinger eller konstant udskyder opgaven. For mange af disse opgaver, hvor non-talenterne er i spil, kan skade din virksomhed.

 

Hvilke talenter har du? 

 

Der findes i alt 34 talenter, som du kan bruge i forskellige situationer. Som soloselvstændig er det sandsynligt, at du kommer til at få alle talenterne i spil – men nogle vil gavne dig og virksomheden mere end andre.

I gennemsnit har hver dansker 10.5 talenter i brug, men har altså grundlag for at anvende mange flere. Men det skal være de rigtige talenter – dine toptalenter, hvis du vil benytte talenterne til forretningsudvikling.

Det er værd at bemærke, at når du arbejder med dine toptalenter får du mere energi og laver færre fejl. Faktisk bruger du ½ times energi på en times arbejde, når du bruger dine toptalenter, mens du modsat bruger du 6-9 timers energi på at lave kun 1 times arbejde, når du bruger dine non-talenter.

Som selvstændig ved du, at tid er penge, og derfor skal du skabe fornuftige arbejdsgange, der bygger et solidt fundament under din virksomhed og giver mulighed for at tage flere opgaver ind, og dermed gøre din indtjening tilfredsstillende.

At du så også trives med flere af opgaverne, fordi du benytter dine talenter, er en særdeles konkret bonus.

Men for at få fordelene af at arbejde med talenterne, har du brug for at få analyseret, hvilke talenter, du er i besiddelse af. Nogle vil du kende og vide på forhånd, andre vil muligvis overraske dig.

Under alle omstændigheder styrker du din rolle som virksomhedsejer, når du kender dine talenter og kan anvende dem konkret og hensigtsmæssigt til løsning af opgaverne i din virksomhed.

 

Talenter kan ses i regnskabsbogen 

 

De virksomheder, der arbejder med talenter, ser fordelene i regnskabsbogen. Det er derfor en fornuftig beslutning at inkludere talenterne i din virksomhed – også som soloselvstændig.

Du har jo netop ikke mere tid end andre, og du har heller ingen, du kan lægge opgaver over til. Som soloselvstændig skal du klare mange forskellige opgaver i din virksomhed, og det er nødvendigt for en sund indtjening, at du er på toppen og kan opretholde din motivation.

Det hjælper talenterne dig med.

 

Sådan foregår en talenttest

 

Talenttesten jeg benytter, hedder TT38 og er udviklet af virksomheden ”Talents Unlimited”. Testen er på dansk og er evidensbaseret og gennemtestet. Du kan altså med ro i maven stole på testens resultater.

Det foregår sådan, når du ønsker at gennemføre en talenttest: Efter bestilling modtager du et link til testen, som du besvarer online. Testen består af en række spørgsmål, som du skal svare på så grundigt som muligt.

Når jeg kan se, du har gennemført testen, kontakter jeg dig for at aftale tid til et 2 timers møde, hvor du får vejledning i at forstå testens resultater. Jeg giver dig også rådgivning coaching i, hvordan du sætter dine særlige talenter i spil, så du trives og performer bedst muligt.

Hele mødet optages, så du kan afspille optagelse igen efterfølgende, da der kommer mange guldkorn og vigtig viden, du kan implementere i din virksomhed.

Op til 2 uger efter vores møde, har du mulighed for at kontakte mig med afklarende eller uddybende spørgsmål, der måtte opstå, når du går i gang med helt håndgribeligt at arbejde med dine top-talenter.

 

Klar til at tage dine talenter i brug?

 

Ønsker du en talenttest – eller vil du vide mere, så kontakt mig gerne.

Du kan skrive til mig på mail: mail@charlotteramskov.dk eller ringe til mig på telefonnummer: 30 22 38 66.